2009. február 7., szombat

CSR kampány újra

A szessziónak vége, így ideje, hogy mi is nekikezdjünk a tevékenykedésnek. Nagyon sok tervünk, célunk van a 2009-es évre, amikben többek közt szerepel a blog minél gyakoribb frissítése, a weboldalunk befejezése és frissítése, valamint a közeljövőben egy társadalmi felelősségvállalási kampányban való részvétel. Ez utóbbiról szeretnék bővebben írni az alábbiakban:
Márciusban újra nekikezdünk egy társadalmi felelősségvállalási projektnek a marosvásárhelyi AIESEC-kel közösen. Egyesületünk a kampány kommunikációjával fog foglalkozni (médiajelenlét, sajtóközlemények megírása, kiküldése, sajtótájékoztató megszervezése, mappák összeállítása, megszerkesztáse, az új média bevonása a projektbe, stb.)
Ezúttal az elsődeleges célcsoportok a tanintézmények lesznek - ovódák, általános iskolák, líceumok, egyetemek -, de bevonjuk a projektbe a civil szervezeteket, cégeket, politikai intézményeket is. Ez évben nemcsak Marosvásárhelyre terjed ki a kampány, hanem a környező városokba is, mint Régen és Segesvár.
A kampány célja a papírújrahasznosítás fontosságának megismertetése a célcsoportokkal, valamint ezek bevonása a papírgyűjtésbe és a faültetésbe. Szeretnénk elérni, hogy minél kevesebb papír kerüljön a szemetes kukákba és minél több az újrahasznosítóba, hiszen így megelőzhetjük a tömeges fakivágást - ami a papírkészítésre szolgál -, valamint hozzájárulhatunk a globális felmelegedés csökkentéséhez.
A továbbiakban majd részletes leírásokat fogunk közölni a kampány lezajlásáról, ennek kapcsán szerzett tapasztalatokról gondolatokról. Egyelőre a CSR Maros weboldalán dolgozunk, amint elkészül elérhetővé tesszük innen, a blogunkról is.

Nincsenek megjegyzések: